7 Perkara Rosakkan Kulit Wajah Anda. No.7 Paling selalu Anda Lakukan Tanpa Sedar.

Ada banyak benda yang boleh menyebabbkan kulit rosak. Antara 7 benda utama yang boleh merosakkan kulit muka kita setiap hari adalah:
.
1. Penggunaan kosmetik beracun yang mengandungi bahan kimia yang menghakis dan merosakkan lapisan kulit seperti hydroquinone, tretinoin dan merkuri.
.
2. Terdedah kepada radiasi cahaya matahari.
.
3. Dehidrasi, kulit muka jadi rosak dan kering sebab panas dan kekurangan air.
.
4. Kurang bersenam, kurang bersenam menyebabkan aliran darah kurang sampai ke bahagian kulit kita yang memerlukan nutrient.
.
5. Tekanan perasaan yang tidak terkawal juga boleh menyebabkan kulit muka mudah rosak dan penuaan lebh cepat.
.
6. Klorin yang tinggi terutamanya di dalam kolam-kolam mandi juga boleh menyebabkan kulit rosak.
.
7. Kurang nutrisi, pemakanan yang tidak seimbang terutamanya kekurangan zat-zat dan vitamin yang diperlukan oleh kulit.
.
Faktor-faktor ini menyebabkan kulit menjadi rosak, di mana lapisan perlindungan kulit yang dipanggil epidermis menjadi lemah dan lapisan perlindungan asidnya semakin terhakis.
.
Apabila lapisan epidermis ini menjadi lemah, retak dan rosak, kulit muka menjadi lebih mudah terkena jangkitan bakteria, UV matahari, pencemaran yang merosakkan kulit.
.
Masa inilah sistem imun badan kita mainkan peranan. Sama seperti tubuh badan kita yang perlukan nutrient, tidur yang cukup dan kurang tekanan untuk kekalkan sistem imun yang kuat. Kulit kita juga perlukan benda yang sama untuk sembuh dan kuat.
.
Tetapi, semakin banyak kerosakan semakin susah sistem imun kita untuk merawatnya. Malahan, keupayaan kulit kita untuk sembuh secara semulajadi menurun sehingga 50% apabila umur kita makin bertambah.
.

Kulit wajah anda berjeragat? Dah cuba macam-macam dan takde masa?
.
^__^ Jangan risau, Jimatkan MASA anda dengan pengambilan MAKANAN CLAREL’S hanya satu sachet sehari. (LULUS KKM & DIKILANGKAN DIKILANG MUSLIM BERTARAF GMP)
.
InsyaAllah dalam masa 7 hari berdasarkan MAJORITY feedback pelanggan pelanggan Clarel’s, jeragat mereka pudar dan hilang.
.

  • Berapa harga?

1 Bulan bekalan pemakanan hanya RM200 + Penghantaran Pos RM10 – > Klik link ini untuk pembelian: https://app.senangpay.my/payment/154918993894

2 Bulan bekalan pemakanan hanya RM319 (anda jimat RM81) + Penghantaran Pos Percuma -> Klik link ini untuk pembelian: https://app.senangpay.my/payment/152401096961

3 Bulan bekalan pemakanan hanya RM459 (anda jimat RM141) + Penghantaran Pos Percuma + Percuma Hadiah Exclusive Mystery bernilai RM20 -> Klik link ini untuk pembelian: https://app.senangpay.my/payment/152401126236

 

Clarel’s berfungsi paling baik apabila diambil secara berterusan untuk tempoh sekurang kurangnya 3 bulan

 

P/S: SELEPAS MELAKUKAN PEMBAYARAN, SILA WHATSAPP SCREENSHOT PEMBAYARAN UNTUK PROSES PENGESAHAN, SERTAKAN NAMA DAN ALAMAT UNTUK PENGEPOSAN. KLIK BUTTON DIBAWAH UNTUK WHATSAPP. 

Klik button Whatsapp dibawah: HANYA KLIK WHATSAPP DIBAWAH SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN. NUMBER TELEFON ANDA AKAN DISEKAT SEKIRANYA ANDA MENEKAN BUTTON DIBAWAH TANPA TUJUAN.

 

 

 

Untuk pembelian melalui mesin ATM:

  1. Pembayaran menggunakan mesin ATM. Sila whatsapp Consultant kami untuk bantuan mendapatkan No. Akaun. Klik disini: http://bit.ly/2RB9D7d (hanya klik link ini jika ingin membuat bayaran, number telefon anda akan di sekat sekiranya anda menekan link ini tanpa tujuan)

 

p.s.s: Kami beroperasi 24 jam setiap hari.

 

One thought on “7 Perkara Rosakkan Kulit Wajah Anda. No.7 Paling selalu Anda Lakukan Tanpa Sedar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *